Anasayfa

Hürriyet

21 Kasım 2011 Pazartesi

CHP'li Güler: "Bedelli Parası Olanın Olmayana Attığı Gol"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, bedelli askerliği, parası olanın olmayana attığı gol olarak değerlendirdi.
Chp Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, bedelli askerliği, parası olanın olmayana attığı gol olarak değerlendirdi.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde TMMOB'ye bağla odalar tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'NATO Füze Kalkanı, Yalanlar ve Gerçekler' konulu panele konuşmacı olarak katılan Birgül Ayman Güler, CHP İlçe teşkilatını ziyaret etti. Gazetecilerin çeşitli konularla ilgili sorularını da yanıtlayan Güler, CHP'nin Suriye konusundaki politikalarının çok net olduğunu belirterek, "En başından beri Suriye'de bir kardeş kavgasına, bir iç savaşa yol açabilecek her türlü girişimin karşısında olduğumuzu ve AK Parti'nin de Türkiye politikasının sorumlu iktidarı olarak böyle davranması gerektiğini söyledik. Ne yazık ki AK Parti bunu yapmadı" dedi.

Bedelli askerlik konusuna da değinen Güler, "Daha önceden bu konuyla ilgili yapılmış bir öneri vardı. Bedelli askerlik, parası olanların parası olmayanlara attıkları büyük bir gol olarak uygulanıyor Türkiye'de. Bu kabul edilemez. Yalnızca yoksul oldukları için kolaylıktan yararlanamamak son verilmesi gereken bir uygulamadır. Bu seçim sürecinde de dile getirilmişti. Bedelli askerlik uygulamasının, parası olan ve olmayan arasındaki uygulama halinden çıkarılması gerekir" diye konuştu.
Kaynak: www.haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder